Projektanci z Iliard Architecture & Project Management zmienili wnętrza restauracji, która znajduje się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Projekt prowadziła Katarzyna Bodurka.
Surowemu i minimalistycznemu pomieszczeniu restauracji nadano całkowicie odmieniony charakter. Inspiracją dla stworzenia nowej wizji była sama jej nazwa L’atmosphere, która zobowiązała projektantów do stworzenia miejsca eleganckiego, a zarazem kameralnego.
„Kameralne nie jest dla nas jednoznaczne z odizolowanym, chcieliśmy aby to miejsce było dostępne – nie tylko dla gości hotelu, ale również dla pasażerów portu lotniczego. Naszym głównym zamierzeniem było stworzenie projektu, który jednocześnie byłby uzupełnieniem wytwornych przestrzeni hotelu Hilton Garden Inn Kraków Aiport i miejscem, w którym można poczuć wyjątkową atmosferę” – mówi Katarzyna Bodurka z Iliard Architecture & Project Management.
Projektowanie trwało blisko 2 miesiące, prace zakończyły się w pierwszej połowie maja 2018 r.