Już pod koniec 2020 roku Tapas Bar Sobremesa zaprosi na wyjątkową hiszpańską kuchnię, idealną dla tych, którzy kochają gorące, południowe klimaty, do Browarów Warszawskich.
Sobremesa to po hiszpańsku deser, ale także rozmowa przy stole. Te słowa idealnie oddają to, czym będzie nowa restauracja, która dołączy do Dzielnicy Spotkań i Smaków w samym centrum Warszawy.
W Sobremesie, przy wyśmienitym winie i niezwykłych daniach tapas – niewielkich przekąskach znanych z hiszpańskich barów – łatwo można odnaleźć radość ze spotkania i rozmowy z bliskimi. Możliwość próbowania wielu małych potraw zamiast jednego głównego dania, pyszne hiszpańskie wina, sangrie, biesiadowanie i wspólne rozmowy z bliskimi są tym, co kochamy i chcemy upowszechniać.Anna Manowska i Katarzyna Tracey – właścicielki Tapas Bar Sobremesa
Restauracja Sobremesa znajdować się będzie w Browarach Warszawskich na poziomie piwnic. W sumie zajmie ponad 250 metrów kwadratowych. Latem zaprosi swoich gości do klimatycznego ogródka w samym sercu Piwnic dawnej Leżakowni.
Otwarcie restauracji Tapas Bar Sobremesa zaplanowane jest na koniec 2020 roku.