W Sky Tower we Wrocławiu, w ramach realizacji nowej strategii, powstaje oryginalna strefa autorskich konceptów kulinarnych – Sky Kitchen. Właśnie zatwierdzona została koncepcja jej wykonania.
Koncepcja ta łączy wyjątkowe doświadczenia kulinarne z intrygującą przestrzenią, by w efekcie integrować miłośników dobrej kuchni oraz uczestników wydarzeń kulturalnych i rozrywkowych. Projekt zrealizuje Studio MIXD z Wrocławia.
Sky Kitchen będzie synergią 9 oryginalnych propozycji kulinarnych.
– Przygotowany przez MIXD projekt doskonale wpisał się w naszą wizję i oczekiwania, związane ze Sky Kitchen. Inspiracją, czy raczej punktem wyjścia do myślenia o nowej strefie, były nietypowe propozycje restauracji Alyki oraz Road. Zależało nam, by nasz oryginalny, flagowy koncept zyskał spójną i odpowiednią oprawę, dodatkowo podkreślającą charakter wyjątkowego miejsca, jakim jest Sky Tower. Klimatyczna strefa z unikalnymi, autorskimi lokalami, będzie tętnić życiem również po zamknięciu pasażu i biur w obiekcie – mówi Piotr Pirogowicz, Dyrektor Zarządzający w Develia S.A.
Głównym elementem, który zbuduje klimat przestrzeni Sky Kitchen, będzie efektowny sufit, przypominający – dzięki zamontowaniu podświetlanych ekranów z barrisolu z przepływającymi obrazami – niebo, ewoluujące z minuty na minutę. Pozwoli to nie tylko stworzyć intrygującą przestrzeń, ale także zmieniać jej charakter w zależności od pory dnia czy okazji. Ruch, światło, płynne formy i kolory odwołują się do surrealizmu Salvadora Dali, którego rzeźba – „Profil czasu” – stoi przed jednym z wejść do Sky Tower.
Sky Kitchen będzie pierwszym tego rodzaju kulinarnym, butikowym miejscem we Wrocławiu, które przyciągnie nie tylko miłośników nietuzinkowej kuchni. Wszystkich odwiedzających zaskoczy nietypową aranżacją, tak zmienną, jak niebo nad Wrocławiem i dostarczy wspaniałych wrażeń wielu zmysłom.