W łódzkiej Manufakturze pojawił się nowy najemca gastronomiczny. Chude Ciacho to łódzka sieć fit-lokali, założona przez trenera personalnego.
Kawiarnie oferujące zdrowsze wersje słodkości, z wykorzystaniem alternatywnych substancji słodzących, takich jak ksylitol, erytrol czy stewia, a także mieszanek mąk bezglutenowych i produktów bez laktozy, stają się coraz popularniejsze. Widocznym trendem jest poszukiwanie zdrowszych alternatyw bez całkowitej rezygnacji z deserów. O tym, jak znakomitym uzupełnieniem oferty gastronomicznej Manufaktury, stało się Chude Ciacho, można się było przekonać niemalże od pierwszego dnia działalności tej fit-kawiarni.
– Chude Ciacho jest lubianym, lokalnym brandem. Łodzianie, którzy dbają o linię lub z konieczności stosują diety eliminacyjne, znają tę markę bardzo dobrze i cieszy się ona sporym zaufaniem – informuje Agnieszka Mikurenda, Tenants Relations Manager Manufaktury.
Kawiarnia mieści się w tzw. Alei Rzemiosł, w zabytkowym budynku naprzeciwko wejścia głównego do galerii handlowej. Lokal ma 50,19 metrów kw.