Powstające Centrum Praskie Koneser przyciąga najemców gastronomicznych. W tym miesiącu zostały sfinalizowane negocjacje warunków najmu z kawiarnią Etno Cafe oraz z indyjską restauracją Bombaj Masala. Knight Frank, odpowiedzialny za komercjalizację strefy gastronomicznej Konesera, doradzał podczas transakcji firmie Liebrecht & Wood, właścicielowi kompleksu.
Restauracja Bombaj Masala zajmie lokal o powierzchni 235 m kw. w budynku dawnej Destylarni – tym samym, w którym będzie mieścił się hotel Moxy Warsaw Praga.
W położonym w samym środku Konesera, dwukondygnacyjnym budynku Kadzielni, Etno Cafe wynajęła lokal o powierzchni 165 m kw.
Centrum Praskie Koneser stanowić będzie jeden z najbardziej oryginalnych miejskich kwartałów stolicy. W tym kompleksie, realizowanym na terenie byłej Warszawskiej Wytwórni Wódek przy ulicy Ząbkowskiej, ponad 30% powierzchni handlowej przeznaczono na funkcje gastronomiczno-rozrywkowe. Znajdzie się tu blisko trzydzieści restauracji, kawiarni i barów – w tym autorskie koncepty wypracowane wspólnie z uznanymi restauratorami. Oferta gastronomiczna nawiąże do wielofunkcyjnego charakteru projektu. W Koneserze znajdzie się też targ żywności, pochodzącej od renomowanych, ekologicznych dostawców.
Wynajmuję mieszkanie na Pradze od 7 lat i widzę jak zmienił się Koneser odkąd tu zamieszkałem. Widzę też jak zmienia się cała Praga i naprawdę to zupełnie inne miejsce niż jeszcze kilka lat temu. Fajnie będzie móc przesiadywać na terenie Konesera nie tylko w tych wszystkich fajnych miejscach ale zwyczajnie pod chmurką , mam nadzieję że przyciągnie to wiele nowych mieszkańców na Pragę ale i konkurencyjnych inwestycji które sprawią że zmiany będą nabierać tempa.