Dla wielu marek Manufaktura w Łodzi to miejsce, w którym wypada być i które korzystnie wpływa na postrzeganie brandu. Tak jest również w przypadku nowego lokalu pizzerii Stopiątka in Italia, który od niedawna działa w jednym z historycznych budynków na rynku.
Różnorodna, bogata oferta odpowiadająca na potrzeby wszystkich gości to priorytet Manufaktury w doborze najemców gastronomicznych. Do ich grona właśnie dołączyła restauracja Stopiątka In Italia. To nowy koncept premium ogólnopolskiej sieci Stopiątka. Stopiątka It Italia to lokale o większym metrażu, z bardziej rozbudowanym menu, spełniającym oczekiwania najbardziej wymagających gości.
Stopiątka In Italia w Manufakturze jest 9. restauracją w tym koncepcie i pierwszą poza stolicą. Lokal ma powierzchnię nieco ponad 160 metrów kw. Łącznie na terenie całej Polski działa już blisko 60 lokali sieci należącej do Mastergrupy.