Pasibus – sieć punktów oferujących burgery, dołączyła do oferty Manufaktury. To pierwszy punkt, wywodzącej się z Wrocławia firmy, w centralnej Polsce. Burgerownia, nawiązuje stylem do popularnych foodtrucków, jest jednak punktem stacjonarnym i mieści się w food courcie na pierwszym piętrze Manufaktury.
Sieć Pasibus stara się przenieść klimat ulicznego jedzenia do lokali stacjonarnych, także w galeriach handlowych. I robi to skutecznie. Oparte na filozofii street food punkty z burgerami od pięciu lat zdobywają nowych klientów. Filozofia marki opiera się na luźnym klimacie i dbaniu o przyjemną atmosferę.
Manufaktura działa od 2006 roku, powstała na terenach dawnego imperium włókienniczego I. K. Poznańskiego w Łodzi. W skład kompleksu wchodzi trzyhektarowy rynek z oryginalną pofabryczną zabudową z czerwonej cegły, galeria handlowa oraz otaczające przestrzeń parkingi na ponad 3,5 tys. samochodów.