Stocznia Cesarska Development rozpoczyna proces rewitalizacji budynku dawnej Remizy. Pochodzący z 1889 roku budynek zyska nową funkcję.
„Stocznia Cesarska Development poszukuje doświadczonych gastronomów zainteresowanych adaptacją Remizy, z którymi wspólnie napisze nowy rozdział w bogatej historii tego wyjątkowego budynku. Szukamy pasjonatów i doświadczonych gastronomów, którzy wspólnie z nami zamienią to historyczne miejsce w jedno z najmodniejszych na gastronomicznej mapie Trójmiasta” – mówi Gerard Schuurman, dyrektor projektu Stoczni Cesarskiej.
Inwestor jest zainteresowany konceptami łączącymi restaurację z barem, małą powierzchnią handlową i eventową. Remiza to 2-piętrowy budynek o łącznej powierzchni użytkowej 630 m2.
Obiekt jest objęty ochroną konserwatorską, stąd koncepcja będzie musiała respektować architektoniczne walory budynku i utrzymać jego surowość, charakter przemysłowy, przy jednoczesnym wprowadzeniu nowoczesnych rozwiązań, które umożliwią jego adaptację.