Inwestor 3T Office Park, największego projektu biurowego w Gdyni, podpisał umowę z kolejnym najemcą. Na przestrzeni 646 m2 jednej z wież biurowca otworzy się lokal gastronomiczny Meating Point.
Koncepcja restauracji Meating Point opiera się na tworzeniu miejsc do spędzenia zarówno przerwy obiadowej jak i spotkania biznesowego.
Meating Point wybrał 3T Office Park w Gdyni na lokalizację swojej kolejnej restauracji. W połowie 2021 roku, po oddaniu budynku do użytkowania, restauracja zajmie 646 m2 powierzchni w jednej z trzech wież biurowca. Meating Point prowadzi obecnie 11 punktów restauracyjnych w 5 miastach w Polsce.
–Cieszymy się z podpisania umowy z najemcą z branży gastronomicznej. Tego rodzaju usługi z pewnością dodatkowo uatrakcyjniają naszą biurową ofertę. Jest to kolejne potwierdzenie świetnej lokalizacji biurowca, ponieważ Meating Point starannie dobiera otoczenie do charakteru prowadzonej działalności. To kolejny – czwarty, potwierdzony w ostatnich tygodniach najemca w 3T Office Park. W marcu niemal 2,5 tys. m2 na dwóch piętrach w biurowcu wynajął przedstawiciel branży morskiej i energetycznej – firma Wartsila Polska Sp. z o.o. Restauracja doskonale uzupełnia różnorodną ofertę biurowca już reprezentowaną przez przedszkole Mały Einstein oraz centrum medyczne Medicover – komentuje Sergiusz Gniadecki, inwestor biurowca, prezes zarządu 3T Office Park Sp. z o.o.
– Trójmiasto w ostatnich latach zajmuje czołową pozycję w rankingach rozwoju gospodarczego. Widzimy jak z roku na rok coraz częściej wybierane jest przez inwestorów oraz deweloperów. Uważamy, że Gdynia to idealne miejsce dla prestiżowych biurowców, dlatego też decydowaliśmy się na 3T Office Park, w którym widzimy ogromny potencjał. Uważamy, że zasługuje na restauracje o podwyższonych standardach – takich jak nasze. Meating Point to miejsca stworzone z myślą o osobach zapracowanych, które cenią różnorodną, zdrową kuchnię i chcą zadbać o swoją dietę. Wybierając zdrowe i świeże produkty od lokalnych dostawców ułatwiamy zbilansowane i urozmaicone odżywianie osobom, które do wydajnej pracy potrzebują wartościowej diety – mówi Przemysław Kowalski, prezes zarządu Foodservice Investment Group sp. z o. o.