Fabryka Norblina ma nowy punkt na obszarze BioBazaru. Chodzi o stanowisko Demo, czyli miejsce gdzie kucharz prezentuje swoje możliwości. Punkt działa w środy i soboty a jego założycielem jest uczestnik programu kulnarnego „Top Chef” – Marcin Jabłoński.
Punkt DEMO wpisuje się w ideę użytkowania Fabryki Norblina, która ma być przestrzenią częściową otwartą. BioBazar to koncepcja nawiązująca do tradycyjnych hal targowych z miast europejskich. W punkcie DEMO można natomiast obserwować proces przygotowania potraw i brać udział w degustacjach.
Dawna fabryka Norblina z ulicy Żelaznej w Warszawie po rewitalizacji zgodnie z projektem PRC Architekci zaoferuje 64 tys. mkw. powierzchni o bardzo różnych funkcjach: biur, lokali handlowych ale też przestrzeni kulturalnej.
W ramach rewitalizacji zachowanych będzie 10 dawnych obiektów przemysłowych – budynków fabrycznych oraz 44 kompleksy maszynowe wpisane do rejestru zabytków, które będą funkcjonować w ramach Otwartego Muzeum Dawnej Fabryki Norblina. Inwestorem tej nieruchomości komercyjnej jest Capital Park.